Busted

Sinisa Varga: (Hrvatska, 16.5.2014) - HZZO želi kupiti Imunološki zavod

- HZZO je već većinski vlasnik, želimo okrupniti ostale udjele i vlastitim sredstvima dokapitalizirati Imunološki – kaže Varga i dodaje da je to od interesa države, HZZO-a i građana.
Ovom neočekivanom ponudom postavlja se pitanje koliko je vjerodostojno da Imunološki zavod preuzme javna ustanova nakon što je država već dopustila da Zavod propadne a da nije u njega uložila ni kune.
Varga, međutim, ukazuje da će HZZO, kad nakon 11 godina izađe iz Državne riznice, postati subjekt koji će poslovati na zdravim temeljima, što dosad nije bilo moguće. Kupi li Imunološki koji od privatnika ili HZZO, kupit će ga novcem od kredita pa je svejedno čiji je taj novac. Međutim, ističe, nije svejedno hoće li se poslije proizvodi Imunološkog zavoda prodavati po proizvodnim cijenama ili po gotovo monopolskim cijenama.

Evidence URLhttp://www.vecernji.hr/hrvatska/hzzo-zeli-kupiti-imunoloski-zavod-939235
TagsHealth, HrvatskaCreated On21 Aug 2014
Report FrequencymonthlyExpires On31 Dec 2014
Recorded ByMiroslav Mađarić

Progress Reports

18/09/2014 Sada se više ne govori o "vlastitim sredstvima", nego samo o kreditu za plaće od strane HZZO-a, a opet traži privatni vlansik. "Ministarstvo gospodarstva danas šalje prijedlog Vladi u kojem traži da se donese odluka o početnoj cijeni po kojoj će se ponuditi Imunološki zavod i odredi iznos dokapitalizacije, a prema mišljenju Ministarstva trebalo bi to biti najmanje 100 milijuna kuna." Zašto agponija imunološkog traje tako dugo (godinama), nitko nije pojasnio. Zašto se problem nije riješio realnim cijenama proizvodima Imunološkog zavoda? Ako propadne, uvozit ćemo za 100 € neki pripravak koji smo do sada Imonološkom plaćali 30€ Da smo mu plaćali 80 € Imunološki ne bi propao i dugoročno bismo imali domaću proizvodnju i zapošljavanje. Možda bi se ovdje trebao uključiti DORH, jer se radi o kaznenom djelu nesavjesnog poslovanja?
Go to Evidence URL

21/08/2014 18.6.2014: Povjerenstvo za odabir strateškog partnera za Imunološki zavod na današnjoj je sjednici otvorilo pristigla pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju te tvrtke i utvrdilo da je interes u zadanom roku iskazalo osam tvrtki. Interes za Imunološki zavod iskazali su Bilthoven Biologicals, Nexus Private Equity Partners, Royal Derryclare iz Dablina, riječki Jadran Galenski laboratorij, zagrebačka Geneza, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Zagreb i zagrebačka tvrtka Visia Croatica, navodi se u objavi Imunološkog zavoda objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.
Go to Evidence URL