Final Report Due

Rajko Ostojić: 21.11.2012: "Bilo kakav oblik korupcije neću tolerirati"

"Ovdje želim poslati jasnu poruku - bilo kakav oblik korupcije u zdravstvu neću tolerirati niti ću imati razumijevanja za sve one koji javni interes koriste radi osobnog dobitka. Takvi pojedinci nanose ogromnu štetu velikoj većini liječnika koji pošteno rade svoj posao i, što je najgore, ruše povjerenje pacijenata u zdravstveni sustav", rekao je Ostojić.

Evidence URLhttp://www.ezadar.hr/clanak/ostojic-bilo-kakav-oblik-korupcije-u-zdravstvu-necu-tolerirati?related_content_TU_1
TagsHealth, PoliticsCreated On10 Feb 2015
Report FrequencyquarterlyExpires On31 Dec 2015
Recorded ByThoma N. Promisić

Progress Reports

10/02/2015 U svezi progona "sinih riba" u prethodnom reportu: "...Slična afera svojedobno je buknula u Kini u vezi Glaxo-Smith-Klineom ..." (
Go to Evidence URL

10/02/2015 "Upitan zašto se u antikorupcijskoj akciji "Hipokrat" krenulo sa 'sitnim' ribama, ministar Ostojić je odgovorio kako smatra da je korupcija karakterna osobina, a ne osobina profesije. "Očekujem da nadležni, odnosno USKOK i DORH 'češljaju' sve - i velike i male", kazao je, te izrazio uvjerenje da oni to rade."
Go to Evidence URL

10/02/2015 Citat iz SD: "A nije izvjesno ni da će se tih 257 liječnika uopće obuhvatiti propisanim disciplinskim mjerama jer, sudeći prema onome što se moglo čuti na nedavnoj (za javnost zatvorenoj) Skupštini Komore u Zagrebu do čije smo snimke uspjeli doći, nadležni u Komori ne smatraju kako je korupcija za koju su osuđeni nešto nedostojno. „Afera “Hipokrat” je nametnuta i nije bila pravedna. Ima puno veće nepravde koja se događala u ovom društvu, ima puno većih nevolja, a nisu nikada ni javno ni tajno sankcionirane“ – poručio je na sjednici dr. Vlado Jukić, predsjednik Skupštine Komore, na što se nadovezao predsjednik Komore dr. Hrvoje Minigo ističući da “zato nije pokrenuo nikakav postupak”. "
Go to Evidence URL