Final Report Due

Zoran Milanović: 5.2.2015: Srbija s takvim zakonom (o univerzalnoj jurisdikciji po kojem je osuđen Veljko Marić, uhićen 2010) u EU neće ući!

Milanović: 'Srbija morati povući taj zakon jer mi nemamo takav zakon u odnosu na druge države i Srbiju'. 'EU funkcionira po određenim pravilima kada je u pitanju pravosudna suradnja. Pravila su jasna i zakon koji je na snazi u Srbiji iskače iz tih okvira. Pozivam Srbiju da povuče ovaj zakon jer nama je to neprihvatljivo, kao što bi bilo i bilo kome drugome da mi imamo takav zakon. On nije u skladu s europskim uhidbenim nalogom. "

Evidence URLhttp://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/368604/Milanovic-Srbija-s-takvim-zakonom-u-EU-nece-uci.html
TagsHrvatska, PoliticsCreated On6 Feb 2015
Report FrequencymonthlyExpires On31 Dec 2015
Recorded ByThoma N. Promisić

Progress Reports

06/02/2015 Zanbimljiva ispovjest obitelji iz rujna 2011: "Premijerka se zauzela za njezino stambeno zbrinjavanje i posao. No, tek sada donose zakon koji bi trebao zaštititi hrvatske branitelje od optužnica iz Srbije! Sada kada se Šeks našao na jednoj od njih – ljutita je Veljkova sestra." Dakle, tada se politika bavila humanitarnim stvarima, a ne spornim zakonom, Sada Šeks pita Milanovića, zašto se tek sada sjetio, a on s enije sjetio 5 godina (Marić je uhoićen 2010).
Go to Evidence URL