Kept

Sinisa Varga: Hrvatska: Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izdvojit će iz dr'avne riznice već početkom listopada.

Ranije je bilo najavljivano da će HZZO izaći iz riznice do 1.7.2014. Također, nastavno na ovo obećanje naravno ide i obećanje da će se izlaskom iz riznice smanjiti liste čekanja.

Evidence URLhttp://www.jutarnji.hr/sinisa-varga---hrvatska-za-pet-godina-moze-imati-najbolje-bolnice-u-europi-/1202009/
TagsHealth, HrvatskaCreated On27 Jun 2014
Report FrequencymonthlyExpires On15 Oct 2014
Recorded ByMiroslav Mađarić

Progress Reports

16/10/2014 " SVI MINISTRI UZ LALOVCA: VARGA RAZARA NAŠ PRORAČUN". Izgleda da generalno nema ništa od izdvajanja iz riznice. U tom slučaju imamo zanimljivu situaciju, jer je izdvajanje mjesecima kolportirano kao glavni uvjet svim reformama u zdravstvu! Znači li ostanak u riznici odustajanje od svih reformi?
Go to Evidence URL

22/09/2014 Definitivno dogovoreno da HZZO izlazi iz riznice 1.1.2015. Time se treba osigurati 21 mlrd hrk , što bi bilo dosta za zdravstvo, a od dodatnih prihoda sanirati stare dugove. Potrebno pojasniti: svake godine se saniralo kroz proračun 2-3 mlrd hrk, odakle će se to sanirati nakon izlaska iz riznice?
Go to Evidence URL

09/09/2014 Evo novi rok: "Gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Izaberi zdravlje" zajedno v. d. ravnateljicom HZZO-a Tatjanom Prenđa Trupec, Varga je ponovio da će HZZO, u skladu sa Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju, iz riznice izaći 1. siječnja iduće godine."
Go to Evidence URL

09/09/2014 "MINISTAR zdravlja Siniša Varga potvrdio je danas da se definitivno odustalo od plana izlaska Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz državne riznice 1. listopada.". Dakle, to je već drugo pomicanje roka. Može biti posve svejedno, bilo to 1.7.2014. ili 1.1.2015, no ovo izvještavanje treba poslužiti da se obećanja ne daju olako, jer se time generalno gubi vjerodostojnost.
Go to Evidence URL

30/07/2014 Vidjet ćemo, je li ovo "plan B": "Alternative u slučaju nove odgode izdvajanja HZZO-a postoje, ali bi to, ako se zdravstvo, kako obećava Varga, namjerava održati u plusu, značilo redukciju potrošnje na uštrb zaposlenih ili pacijenata."
Go to Evidence URL

26/07/2014 PIŠE GORANKA JUREŠKO Zdravstvo ipak izlazi iz državne riznice u siječnju iduće godine, a ne u listopadu, kako se govorilo do prije mjesec dana.Potvrdio je to pomoćnik ministra zdravlja Davor Katavić, naglasivši da je to vrijeme najjednostavnije za provedbu tog velikog posla jer počinje nova fiskalna godina.
Go to Evidence URL

21/07/2014 Iz sasgtanka u Osijeku: "Pogledajte sustav obrazovanja, vi nemate ni jednu školu koja radi s gubitkom, iako su državne. Postoji način da se ne radi s gubitcima i naš je cilj da ga nađemo“ - upozorio je osječke liječnike Varga. Treba naknadno pojasniti na što se ovdje mislilo, jer: 1) škole su UNUTAR državne riznice (4,3 mlrdkn za osnovne u 2014), pa po tome može ispasti da NE treba izlaztiti iz riznice, ako škole JESU u riznici , a nemaju gobitaka. 2) Usporedba škola i bolnica treba također pojašnjenje, jer bolnice imaju varijabilnih troškova, a škole gotovo samo fiksne. Kad zaposle nove djelatnike, dobiju više novaca, a bolnice imaju limit.
Go to Evidence URL

17/07/2014 Varga očekuje da će do izdvajanja HZZO-a iz riznice doći na jesen, nakon što se u rujnu izmijeni set zakona, a konačni datum odredit će ministar financija Boris Lalovac jer izdvajanje mora biti usklađeno s fiskalnom politikom koja se prijavljuje Europskoj komisiji.
Go to Evidence URL

08/07/2014 Test of Croatian diacritics: ČčĆ掞ŠšĐđ