Final Report Due

Tatjana Prenđa Trupec: (4.12.2014): HZZO će ostati izvan državne riznice ako se u 2015. pokažu pozitivni rezultati, u protivnom će se 1. siječnja 2016. u nju vratiti

Ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec izjavila je, govoreći o izdavajnju HZZO-a iz državne riznice, da prvi put postoji mogućnost da se bolnice plaćaju po izvršenju i da se upravlja novčanim tokovima na najučinkovitiji način.

Prema našim podacima, racionalizacijom bolnica je ostvareno oko milijardu kuna manje rashoda, što znači da, iako su se prihodi smanjivali iz godine u godinu, bolnice, s novim načinom i novim financijskim planom koji HZZO ima u 2015., više ne bi stvarale dugove, nego bismo imali održivi zdravstveni sustav, kazala je.

Evidence URLhttp://vijesti.hrt.hr/hzzo-ce-ostati-izvan-riznice-ako-u-2015-budu-pozitivni-rezultati
TagsHealth, HrvatskaCreated On20 Feb 2015
Report FrequencyquarterlyExpires On31 Jan 2016
Recorded ByThoma N. Promisić

Progress Reports

20/02/2015 19.2.2015: ...u HNB-u sa stručnom javnošću očito dijele i sumnje da će izdvajanje HZZO-a iz državne riznice omogućiti strukturne reforme u zdravstvu i smanjenje manjka. Ocjenjuju, naime, da "sustav i dalje generira dospjele neplaćene obveze i nema jamstava da takav trend neće biti vidljiv i ubuduće".
Go to Evidence URL