Final Report Due

Ivo Josipovic: (Hrvatska, 11.11.2012) - posjet Kataru

Naglasio je da upravo zbog toga s njim u Katar odlazi i velika hrvatska delegacija u kojoj su prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, te više od 40 uspješnih hrvatskih gospodarstvenika.
Na novinarski upit koji je cilj posjeta, predsjednik Josipović je kazao da je cilj s jedne strane otvoriti investicijske kanale, a s druge da se uspješne hrvatske tvrtke predstave potencijalnim partnerima u Kataru. "Uspostavljeni su kanali komunikacije, dogovoreni bilateralni sastanci i očekujem da će posjet biti uspješan", rekao je.
Upitan postoji li mogućnost da se dogovori i gradnja LNG terminala na Krku, predsjednik Josipović je kazao kako je u delegaciji upravo zbog toga i prvi potpredsjednik vlade Čačić. "To je veliki projekt koji ovisi o vladinoj politici. Vlada je zainteresirana za to i nadam se da će biti rezultata", istaknuo je

Progress Reports

17/09/2014 Dobar posao u Kataru se pretvara u potpuni fijasko? 19.11.2013. PUNO PRIČE, MALO REZULTATA Puno priče, a za sada skoro nikakvi rezultati. Tako bi se nakon godinu dana mogao opisati slavodobitni odlazak 90 članova hrvatske delegacije predvođene državnim vrhom u bogati Katar. Investicija u LNG terminal na Krku tako je i dalje ostala samo dugogodišnja politički podgrijavana priča.
Go to Evidence URL

17/09/2014 DESANT NA KATAR Emir Al-Thani ulazi u LNG terminal, a zauzvrat kupuje vojna vozila Đure Đakovića? Što se od onda desilo s ĐĐi LNG i Katarom? Jesmo li snizili cijenu plina?
Go to Evidence URL