Final Report Due

Tihomir Jakovina: (Hrvatska, 14.8.2014): Hrvatska od Europe traži pomoć zbog Putinovih sankcija

Na današnjem sastanku Upravljačkog odbora za zajedničku organizaciju tržišta poljoprivrednih proizvoda (Management Committee), na kojem su u Bruxellesu sudjelovali predstavnici hrvatskog Ministarstva poljoprivrede, stručnjaci svih država članica EU analizirali su negativne učinke uvođenja zabrane izvoza pojedinih poljoprivrednih proizvoda u Rusku Federaciju.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede na tom je sastanku iznijelo službeno stajalište te zatražilo da Europska komisija pripremi mjere vezane za saniranje posljedica ove krizne situacije prije svega u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda te voća, a i ostalim sektorima.
(Na slici su mandarine, kao naš najveći pojedinačni izvozni proizvod!).

Evidence URLhttp://www.jutarnji.hr/hrvatska-zatrazila-od-ek-mjere-zbog-zabrane-izvoza-u-rusiju/1213198/
TagsAgriculture, Business, Hrvatska, PoliticsCreated On18 Aug 2014
Report FrequencymonthlyExpires On31 Oct 2014
Recorded ByMiroslav Mađarić

Progress Reports

20/08/2014 20.8.2014: MINISTAR JAKOVINA SAVJETUJE 'Plasirajte mandarine u Europu umjesto u Rusiju' (Znači li to da se odustaje od izvornog obećanja? Ako da, trebalo bi dati objašnjenje u čemu je nastala razlika u samo 6 dana, jesmo li se dobro prezentirali kod odluke EK o odštetama za pojedine vrste voća?)
Go to Evidence URL

18/08/2014 Već danas je EU najavila odštete poljoprivrednicima. Nažalost, popis proizvoda je ovakav: "Tomatoes, peppers, cucumbers, grapes and pears are included in the scheme.", dakle NEMA MANDARINA! Treba vidjeti, da li smo dali konkretan prijedlog ili je EK odbila baš mandarine, koje su naš najveći pojedinačni poljoprivredni izvoz u Rusiju?
Go to Evidence URL