Final Report Due

Ante Kotromanović: (Hrvatska, Plan 21, 2011): "provesti analizu provedbe dugoročnih planova razvoja (vojnih) institucija..."

... s ciljem prosudbe na kojoj se razini može uspostaviti ravnoteža postavljenih ciljeva, mogućnosti i sredstava. Očekujemo da ta analiza, između ostaloga, dade odgovore i na sljedeća pitanja:
• može li Hrvatska održati niz tehničkih sigurnosnih sustava povećanjem izdvajanja iz proračuna ili treba povećati učinkovitost sustava putem specijalizacije samo za određena područja i uz veću integraciju sa svojim partnerima?
• je li primjerena do sada korištena metodologija određenja veličine institucija (minimum snaga za svekolike zadaće) ili bi to trebala biti metodologija određenja snaga u skladu s veličinom BDP-a?
• nabavljamo li odgovarajuću opremu i trebamo li to činiti sami ili s našim saveznicima?
(Vodi se kao da je obećao ministar Kotromanović, jer je to u njegovom resoru, iako je iz predizbornog dokumenta Plan 21)

Progress Reports

11/08/2014 Program Vlade RH za 2011-2015, tu je na str. 43 doslovno prepisan (uključujući i pravopisne pogreške!) citirani dio Plana 21. Ne može se nigdje naći, što je nakon skoro tri godine ispunjeno, odnosno je li javno dokumentirana aktivnost oko izrade najavljene analize.
Go to Evidence URL